در جشنواره توليدات استانى از 30 عنوان كتاب رونمايي مي شود

به گزارش كميته اطلاع رساني و تبليغات سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري ، حسين زنجاني با اشاره به اهداف تشكيل كميته مطالعات و فرهنگ پايدارى جشنواره توليدات استانى افزود: اين كميته در نظر دارد تا فعاليت هاى مراكز استانى را در بخش فرهنگ و ادب پايدارى بررسى كند. در راستاى اجراى همين برنامه فعاليت هاى مربوط به حوزه دفاع مقدس و پژوهش هاى مربوط به انقلاب اسلامى را از زير مجموعه بخش ادبيات جشنواره خارج كرديم و در يك كميته مستقل تعريف كرديم تا به برنامه ريزى جداگانه اى براى برنامه هاى اين بخش مشغول شوند.
مسئول كميته مطالعات و فرهنگ پايدارى سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري درباره افراد تشكيل دهنده اين كميته و مسئوليت آنها اظهارداشت: بنده و حجت الاسلام فخرزاده كه مديريت دفتر تاريخ تاريخ شفاهى حوزه هنرى بر عهده دارند در حال بررسى كتاب هايى هستيم كه از سال 1387 تا كنون از سوى استان ها منتشر شده اند. اين كتاب ها در موضوعات پژوهش دفاع مقدس، خاطرات خود نوشت و يا حوزه تاريخ شفاهى قرار دارند؛ از ميان مديران مراكز استانى حوزه هنرى هم قاسمى رئيس حوزه هنرى استان ايلام و ساسان ناطق رئيس حوزه هنرى استان اردبيل كه هر دو جزو نويسندگان خوب اين حوزه محسوب مى شوند، در اين دوره از جشنواره با ما همكارى مى كنند.
زنجاني با اشاره به برنامه هاي جنبي كميته مطالعات وفرهنگ پايدارى در برگزارى جشنواره برنامه ادامه داد: در بخش جنبى چند برنامه مختلف خواهيم داشت« يادگار » كه يكى از آنها برگزارى نمايشگاهى با عنوان است كه به بررسى ظهور و افول فرقه عمليات مرصاد رجوى مى پردازد. اين نمايشگاه به نوعى بازسازى يادگار عمليات محتوايى يادمان مرصادا ست. نمايشگاه به طور دائمى برپا خواهد بود و در آينده نزديك مرصاد يكى از مكان هايى خواهد شد كه در اردوهاى راهيان نور مورد بازديد قرار مى گيرد. همايشى هم در تجليلى از فرماندهان دفاع مقدس در غرب كشور خواهيم داشت و سعى داريم برنامه هاى را هم برگزار كنيم. به جز اين موارد، چند «شب خاطره» كار پژوهشى هم درباره غرب در دستور كار قرار دارد كه قصد داريم تعدادى از آنها را در جريان برگزارى جشنواره رونمايى كنيم.
مسئول كميته مطالعات و فرهنگ پايدارى سومين جشنواره آثار و توليدات مراكز استاني حوزه هنري با اشاره به رونمايي كتاب ها در جشنواره توليدات خاطرنشان كرد: تا پايان اين ماه نزديك به 15 عنوان كتاب از زير چاپ بيرون مى آيد ، سعى داريم تا زمان برگزارى جشنواره 30 عنوان كتاب را رونمايى كنيم. البته اين موارد حاصل دو سال فعاليت ماست كه در قالب 100 پروژه تعريف شده بود و تا كنون بخشى از آن اجرايى شده است.
یادداشت روز
وجود دبیرخانه دائمی جشنواره تولیدات مراکز استانی ضروری است
برای برپایی کیفیتر جشنواره صرفا تعداد شمارگان آن، ارتقای کیفی به جشنواره نمیدهد، بلکه در جهت پیشرفت دوره به دوره آن، باید دبیرخانهای مرکزی بهصورت دائمی تشکیل و در فاصله برپایی دورههای مختلف جشنواره بهطور فعالتری عمل کنند. تشکیل دبیرخانه دائمی و برگزاری کارگاههای توجیهی ویژه هنرمندان موجب برقراری ارتباط مستحکم بین هنرمندان با جشنواره و تبیین اهداف برای آنان میشود تا با توجیه درست بتوانند آثاری متناسب با اهداف جشنواره تولید و از ارسال آثار آرشیوی پرهیز کنند.
بسیاری از از آثار راهیافته به چنین جشنوارههایی معمولا آرشیوی بوده و بعضی از آنها به جشنوارههای مختلف راه یافتهاند، درحالی که میتوان با ایجاد دبیرخانه دائمی و فعال به سیاستگذاری و توجیه هنرمندان پرداخته و تولیدات فاخری متناسب با موضوع و اهداف برگزارکنندگان جشنواره اقدام کرد. هدف از برپایی این جشنوارهها کمک به ارتقای سطح خلاقیت و اندیشه هنرمندان جوان است تا بتوانند با خلق آثار محکم و متناسب با موضوع جشنواره، هنرآفرینی کنند. تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه جوان هنرمندان خواهد شد و آنان را وادار میکند که به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیقتر فکر کنند و از نگاه هنری اثر خلق کنند.
تناسب آثار با ماموریتهای محوری حوزه هنری از جمله دفاع مقدس، انقلاب اسلامی، خانواده و بیداری اسلامی از مهمترین ملاکها در این زمینه است. این آثار متناسب با این سیاستها و از بعد مسائل فنی، هنری و زیباییشناسی ارزیابی و داوری میشوند. قزوین از دیرباز در زمینه هنرهای تجسمی از جایگاه ممتازی برخوردار بوده است و بهواسطه همین ویژگی برجسته، شایستگی و استحقاق این را دارد که دبیرخانه بخش تجسمی تولیدات مراکز استانها را از صفر تا صد بر عهده داشته باشد.
کشف استعدادهای جوان و هدایت آنها مهمترین رسالت جشنوارههای هنری است. اگر برپایی این جشنوارهها صرفا برای برگزاری باشد، بیشتر بهمنزله یک کار نمایشی است، اما اگر بهصورت کیفیتر و دائمیتر باشد، میتوان استعدادهای زیادی را در تمام حوزههای مختلف شناسایی و به رشد کمی و کیفی آنها کمک کرد.
تولیدات مراکز استان
- راه یابی 50 اثر تجسمی از قزوین به چهارمین جشنواره آثار و تولیدات
- حضور فعال هنرمندان رشته خوشنویسی حوزه هنری استان اصفهان در جشنواره تولیدات
- حضور دو نقاش مشهدی در جشنواره تولیدات استاني
- راهیابی آثار هنرمندان خوشنویس حوزه هنری خراسان رضوی به جشنواره تولیدات
- حضور 55 اثر از آثار هنرمندان حوزه هنری خراسان رضوی در بخش تجسمی جشنواره تولیدات
مصاحبه و گفتگو
- تولیدات دفاتر ادبیات پایداری منبع الهامی برای آفرینشهای هنری در رشتههای دیگر
- همّ و غمّ حوزههنری رونقبخشیدن به تولید است
- ادبیات پایداری، تاریخ پیش روی ما را تغذیه میکند
- آثار تولید شده در جشنواره تولیدات منطبق با سیاستهای حوزه هنری باشد
- ارزیابی و انتقاد از آثار باعث رشد و تولید بهتر آن خواهد شد